3 Soorten Heggenscharen Uitgelegd

Als u struiken of heggen moet snoeien, bent u misschien op zoek naar een set heggenscharen. Er zijn een paar verschillende soorten en variëteiten beschikbaar, en dit artikel geeft informatie over de drie basistypen heggenscharen die in de meeste thuisverbeteringscentra worden verkocht.

Overwegingen bij het mes

Hoewel er drie basistypen heggenscharen zijn, kan het type mes dat op een heggenschaar wordt gebruikt, ook variëren. Sommige heggenscharen worden bijvoorbeeld geleverd met een mes met enkelvoudige werking, terwijl andere typen een zogenaamd dubbelwerkend mes gebruiken. Simpel gezegd, een mes met enkelwerkende werking gebruikt slechts één mes om de heg te snoeien, terwijl een mes met dubbele of dubbele actie twee messen gebruikt.
Een enkelwerkend mes maakt gebruik van een doorlopend mes dat langs de maaibalk beweegt. Heggenscharen met dubbel werkend mes zijn populairder en gebruiken twee messen om de heg tegelijkertijd te snoeien. De messen met dubbele werking bewegen in tegengestelde richting heen en weer, waardoor u de heggenschaar in elke gewenste richting kunt bewegen om de struik of heg te snoeien.

1. Elektrische heggenscharen

1. Elektrische heggenscharen

Elektrische heggenscharen zijn meestal relatief goedkoop en erg licht van gewicht. Ze variëren meestal in gewicht tussen de 5 en 10 pond, waardoor ze voor de meeste mensen een uitstekende keuze zijn. Ze zijn meestal voldoende voor de meeste kleine tuiniertaken en kunnen overal worden gebruikt waar een stopcontact beschikbaar is. U kunt het bereik van de elektrische heggenschaar ook uitbreiden door deze eenvoudig aan een verlengsnoer te koppelen.
Het gebruik van een snoer levert echter ook een ander probleem op: soms kan het snoer in de weg zitten en door de heg zelf worden doorgesneden. Dus als u een elektrische heggenschaar gebruikt, moet u altijd voorzichtig zijn en u bewust zijn van de locatie van het elektrische snoer.

2. Snoerloze trimmers

Snoerloze trimmers zijn ook elektrische haedge trimmers, maar ze hebben geen elektrisch snoer nodig. In plaats daarvan gebruiken ze een oplaadbare batterij om de energie te leveren die nodig is om de machine te laten draaien. In vergelijking met gewone elektrische trimmers zijn ze niet zo krachtig. Ze moeten ook elk uur worden opgeladen, anders werken ze niet.

Snoerloze trimmers
Hoewel snoerloze trimmers erg handig zijn en niet veel geluid maken, gaan ze ook niet lang mee na één keer opladen. Als u bovendien grote stengels en takken aan uw struiken of heggen moet knippen, is een snoerloze trimmer niet de beste optie.

3. Heggenscharen op gas

Heggenscharen op gas zijn het krachtigste type trimmer dat er is. In plaats van elektriciteit gebruiken ze gewone benzine om een ​​motor aan te drijven die de messen heen en weer beweegt. Als u struiken of heggen met vrij grote stengels en takken moet knippen, dan is een heggenschaar op benzine de beste keuze.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *